OVER MIJ

Mijn naam is Jeanne. Opgegroeid in een arbeidersgezin waar ik niet echt tot ontplooiing kon komen, voelde ik me lang beperkt. Het lukte me niet om uit eigen beweging met mijn werkelijke verlangens in contact te komen. Wat ik precies miste? Ik wist het niet.

Verpleegkunde als basis
Ik ging de opleiding voor verpleegkundige volgen. Niet omdat het mijn diepste wens was, maar het was een nieuw experiment en dat vond ik spannend. Ik ben er nog altijd blij mee, want het geeft me een goede basis. Ik werkte in vele instellingen, ziekenhuis, verpleeghuizen, gehandicapten instellingen, thuiszorginstellingen, en nu als zzp-verpleegkundige. Met de manier waarop zog in Nederland inhoud en vorm krijgt, ben ik het niet altijd eens. En al is het lastig om daar verandering in aan te brengen, het zorgt er wel voor dat ik een bewuste keuze kan maken om meer op mijn eigen wijze te werken.   

Zingeving, zelfreflectie en holisme
Al lange tijd verlangde ik naar meer voldoening of zingeving in mijn leven. Door de hectiek van werken, huwelijk, opgroeiende kinderen en vooral ook het niet helder hebben van wat er dan kon of moest veranderen, kwam er pas een ommekeer nadat mijn kinderen uit huis gingen en mijn man weg viel.

Ik voelde een verlangen naar meer zelfreflectie, maar vond het ook lastig. Na een jaar durfde ik werkelijk mijn angsten aan te gaan. Een opleiding aan het Internationaal Holistisch Centrum sprak me aan, omdat het holisme je leert naar de gehele mens te kijken: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het bracht mij meer zelfkennis en meer bewustwording van mijn verlangens. Voor mij een eerste stap naar een ander leven. Na vier boeiende jaren begon ik mijn praktijk als holistisch therapeut.

Sjamanisme
Daarna kwam ik in aanraking met het sjamanisme, tantra en Tao.  Van jongs af aan had ik al interesse in oudere volkeren en hun zienswijze. Anders kijken naar gezondheid, een heel natuurlijke kijk. Met meer inzet van ons lijf en met de blik naar binnen. Er is zoveel meer te ontdekken binnen in onszelf.

Ik volgde het pad van de Inca-sjamanen en later ook de Amaru, het vrouwelijk sjamanistisch pad van de slang. Dat gaf vele confrontaties met mezelf. Ik ontdekte mijn angsten en ben ze aangegaan. Zoals mijn angst voor ratten en muizen. Drie dagen in het donker, geheel op mezelf, heb ik de angst doorleefd. Een heftige tijd die me veel meer rust gaf. Nu voel ik me veel zelfverzekerder, vrijer binnenin.                                                                                        

Tantra en Tao
Een tantra cursus om te ontdekken of ik werkelijk mijn grens kan en mag aangeven, gaf me een nieuwe kijk op seksualiteit. Enkele jaren geleden hoorde ik over Vallei-orgasme. Ik heb me daar in verdiept en volgde de online cursus meerdere keren. Het bracht me zoveel nieuwe kennis waarvan ik het jammer vind dat die niet algemeen bekend is. Nieuwsgierig naar meer heb ik bij Taotraining de opleiding tot Vallei-coach gedaan.

Vallei-coach
De taoïsten leerden me mijn innerlijk landschap te ontdekken. Door seksuele energie te cultiveren en transformeren en fijne lichte oefeningen in mijn leven te brengen, voel ik me gezonder en energieker. Het heeft een ander mens van me gemaakt. Ik voel me nu zoveel zachter, sensueler en vrouwelijker.

Van hieruit wil ik graag mijn kennis en kunde aan jou overdragen.

In licht en liefde.